Termékek / Motorolaj adalékok / Mi is a Rimet ?

Mi is a Rimet ?

„D o k t o r  B e n z i n  és  D i e s e l”,

„M o t o r o r d o k t o r”  é s  h a s o n l ó

beceneveken - a hivatalos „kopásgátló remetallizálók” helyett – gyakran becézik a RiMET kenőolaj adalékokat világszerte. Maga ez is a készítmény megbecsüléséről szól, vagy Ön másként látja? – kérdeztük a beszélgetésünk kezdetén a terméket Magyarországon forgalmazó, a gyártóját képviselő cég szakértőjétől. 

- Dehogy! Annak, hogy majdnem mindenhol, ahol a RiMET-et forgalmazzák – mostanában ez 27 ország Argentínától az USA-ig – az autósoktól előbb-utóbb a termék sajátos becenevet is kap, örülünk, mert ez a fel-használók részéről az elismerés jele. Motor-mentő, Kopás-trezor, Autó-Mikulása – csak néhány a sok népi elnevezése közül. Rendkívül megtisztelt minket a Csepelen született „a kocsiba való Béres Csepp” kifejezés, hisz egyik méltán világhírű magyar nevéhez fűződik.

- Olvastam, hogy a remetállizálók hatóanyagául egy különleges nemesített fémötvözetének nano részecskéjű „acélbarát” pora szolgál. Miben különbözik még a számunkra megszokott adalékoktól?

- Az összetételben, a működési mechanizmusban, a nem kívánatos mellékhatás nélküli alkalmazásban, a teljesen egyedülálló kedvező ár-érték arányában,…a rövid fel-sorolás is túl sok helyet foglalna. Talán csak még pár szót: a hagyományos adalékhoz képest remetallizáló készítmény kémiailag semleges, sem MoS2-t, sem teflont, sem más idegen vegyületeket nem tartalmaz. Bármilyen kenőolajhoz adagolható, akármilyen motorban vagy erő-átviteli egységben alkalmazható. Nemcsak csökkenti a súrlódást, de a fémfelületek meghibásodásait is javítja, az elkopott anyagot visszakötődve és pótolva. Kiválóan elvezeti a súrlódási hőt, így megelőzi az olaj kenő, viszkozitási értékének csökkenését, valamint oxidálódását, ötszörösére meghosszabbíthatja a használati idejét. Kizáró-lag az egymáson csúszó fémfelületeken felépíti az olaj-csere után is megmaradó(!) – tartós sikamlós kopás és korróziógátló bevonatot  csak addig, amíg az eredeti hézag megengedi.

- Ha jól értem, a gépüzemen kívüli állapotban épp ez a réteg nem folyik le olajjal együtt, védve alkatrészeket a korrodálástól, és biztosítva a megfelelő kenésüket a meghajtó bekapcsolásakor – így magát az indítást is sokkal könnyebbé téve, a száraz dörzsölésükből adódó kopást megelőzve?

- Pontosan. De a szerepe ennél fontosabb, mert a hideg indítást jellemző kenés hiányos súrlódás legyőzésére nő meg ugrásszerűen(!) - az energiaigény, ami az indítómotor, akkumulátor, gyertyák, relék, trafók, más műszerek, irányító elektronika túlterhelésével jár. Amíg a motor járása nem tökéletes, a hengerdugattyúk nyomják ki a nem teljesen elégett üzemanyagot, ami „túlfogyasztást” eredményez, de a katalizátor „bedugulást” is okozhat, és még sorolható tovább.

- Hú-ha!.. Ha észreveszünk, hogy a kenőrendszer üzemszünet utáni helyre állásig „játékon kívül” marad az akár a legjobb minőségű kenőolaj és benne levő hagyományos adalék…

- Bár túlzásnak tartom, de egy konferencián elhangzott „a hidegindítás – a robbanómotoros gép gyilkosa!”, viszont ez az avulásának egyik legkeményebb tényezője – az vitathatatlan. Ami a gépkocsit illeti, egyes tudósok szerint egyszeri 20 fokos külső hőmérsékleten történő indításból adódó összkár felér azzal, mely általában 50-120 km futása után következik, 40 fokon – 90-200 km, -20 fokon – már 150-300 km utánival egyenlő.

- A hidegindítás - ez csak napi első motorbekapcsolás?

- Sajnos, nemcsak. Például, forró nyáron az olaj már pár órás parkolási időn belül is lefolyhat. De télen még rosszabb a helyzet: hidegben gyorsabban megdermedt olaj sokkal lassabban áll helyre. Mindenki saját gyakorlat szerint számolhat éves - a hidegindítás miatti - „túlfuttatást”. A remetallizálókkal a károsodás lényegesen alacsonyabb. Tehát nem az örökkévaló motort ígérgető mesecsodáról van szó, hanem arról, hogy a gép megbízhatóbb, költségtakarékosabb, környezetkímélőbb várható élettartama akár 2-3 szorosára is nőhet.

- Jól tudom, hogy több tekintélyes nemzetközi tribológiai fórumon is elismert a remetallizálók egyedülállósága, hatékonysága, környezetkímélő hatása, rossz mellékhatás mentés alkalmazása?

- Igen, és nem véletlenül. A RiMET kopásgátló-, súrlódás csökkentő, fémfelület regeneráló, védő technológiát és az ez alapján feltalált remetallizáló olajadalékokat sok éves tudományos-kutató munka, mindenre kiterjedő vizsgálatok és tesztelések eredményezik. Termék és gyártója igen szigorú nemzetközi ISO minősítésen sikeresen eset át.

- Ha nem üzleti titok, miért alig látni-hallani reklámot erről a termékcsaládról?

- Semmi titok. Való igaz, viszonylag keveset reklámozunk és csak a korrekten együttműködő tekintélyes sajtóban. Azért, mert kezdet kezdetétől a Csúcsminőség elérhető áron a termék szlogenje, ha tetszik, üzleti filozófiája. Mivel nem létezik ingyen reklám, annak költségei a reklámozott áru árát terhelik. Kétségkívül, mi is nagyon fontosnak tartjuk az okos reklámot, de nem kevésbé azt, hogy a Tisztelt Vevő a minőségi termékért fizessen, nem pedig a lármás reklámot finanszírozza, a hirdetésünkből információt kapjon, nem pedig az irreális vagy becsapós csábításokat. Persze, a piacon mindenki maga dönt, kinek vagy minek hisz és mit vásárol. Reális árainkkal mi azt szeretnénk, hogy ezt a választási lehetőséget a pénztárca vastagsága kevésbe korlátozza. Számunkra a megelégedett Vevőnél jobb reklám nem létezik. 

(ld.: „Autó Tudós”, 2003. 4. szám, 12. old.)


Ár: 0 Ft
Kérjen ajánlatot erről a termékről!Hasonló termékek
 
 
Rimet-M
Minden erősen használt négyütemű benzin és diesel mo...
2 690 Ft
 
 
Motor Life kopásc...
Technikai csoda! Kopás és surlódáscsökkentő adalék
7 980 Ft
 
 
Rimet terméktapas...
Termék tapasztalat
0 Ft
 
 
Rimet-Moto
Motorkerékpárok - Robogók - Csónakmotorok... Remetal...
1 980 Ft
 
 
Motor-Life Motor
Motorkerékpárokhoz - Sebességváltókhoz súrlódáscsökk...
5 540 Ft
 
 
Motor belsőmosó
Motorolajba kell önteni Gold Eagle 5 Perces
2 190 Ft
 
 
Rimet-Extra
Minden alig használt vagy új benzin és diesel motoro...
4 590 Ft
 
 
Motor Life 6 (0,5kg)
500ml (0,5kg) Speciális féltengelycsukló kenőanyag
2 655 Ft
 
 
Motor Life 3 (70ml)
70ml -es Speciális kenőanyag csapágyakhoz
1 470 Ft
 
 
Rimet-Diesel
Használt és új diesel motorokhoz javasoljuk. Remetal...
4 790 Ft
 
 
Rimet-T
Sebességválókba - Osztóműkbe- Hidakba Remetalizáló -...
2 690 Ft
 
 
Motor Life 3 (0,5kg)
500ml -es (0,5kg) Speciális kenőanyag csapágyakhoz
2 935 Ft
 
 
Motor Life 7 (70ml)
70ml -es Speciális kenőanyag Láncokhoz Motor-Life fo...
1 105 Ft
 
 
Motor Life S
Univerzális Super Penetrátor spray
1 800 Ft
 
 
Rimet-100
Négyütemű benzin és diesel motorokhoz javasoljuk. Re...
4 680 Ft
 
 
Motor Life 3 (0,9kg)
900ml -es (0.9kg) Speciális kenőanyag csapágyakhoz
4 800 Ft
 
 
Motor Life 6 (0,9kg)
500ml (0,5kg) Speciális féltengelycsukló kenőanyag
4 445 Ft
 
Akciós kategóriák
 
Aktualitás
The line's engaged retin-a acne scars results Shares of Darden were up 0.5 percent at $50.91 in middaytrading. The stock has fallen nearly 8 percent in the last 12months as consumers have cut spending, and the company has facedcompetition from brands like Panera Bread Co andChipotle Mexican Grill Inc. quick bronzer Gay couples rushed to a courthouse in Las Cruces on Wednesday after the county clerk decided to issue same-sex marriage licenses in a surprise move that came as several legal challenges on the practice make their way through the courts. worldpetexpress.net coupon About 1,000 people assembled for a rally near the United Nations and a march that stopped at the headquarters of JPMorgan Chase & Co and the Metropolitan Transit Authority, New York City's mass transit agency. www.lomackhealth.co.uk It emerged earlier this year that the delivery of trains to Eurostar, the operator of the Channel Tunnel passenger train service, would be delayed, with Siemens saying it had underestimated the project's complexity. garcinia life plus and extreme cleanse reviews "Every generation searches for something to inspire them. It is just the same as I would have been as a younger person looking at those older people like Jelly Roll Morton, Charlie Parker and Miles Davis," he said.
 
Partner linkek